Naked Labs bodyscanner

Deze 3D-scanner kan je lichaam en vetpercentage meten

Het berekenen van je vetpercentage is best lastig, maar met de Naked 3D Scanner moet het een fluitje van een cent woorden. Terwijl jij ronddraait op een schijf scant het apparaat van Naked Labs jouw lichaam, zodat je meteen ziet of je bent afgevallen of aangekomen. In de bijbehorende app zie je ook wat er aan je lichaam is veranderd: misschien is je buik wat platter geworden en hebben je bovenarmen wat meer volume gekregen? Het Amerikaanse bedrijf Naked Labs denkt dat menen zo’n 3D-bodyscanner wel zien zitten.

Naked Labs bodyscanner

De scanner maakt in 20 seconden een 3D-weergave van je lichaam. Sensoren in de spiegel scannen je lichaam, terwijl jij ronddraait. Die sensoren zijn gemaakt door Intel. De draaischijf is eigenlijk een weegschaal, die je gewicht en vetpercentage meet. Alle gegevens komen via Bluetooth terecht in de smartphone-app, waar je een ronddraaiend 3D-beeld van je lichaam kunt bekijken. Ook zie je wat je voortgang is. Je kunt precies zien waar je spiermassa is toegenomen en vet hebt verbrand.

Naked Labs 3D-scanner

Als doelgroep ziet Naked Labs een brede groep: sport- en fitnessliefhebbers, zwangere vrouwen, consumenten die online kleding willen kopen en topsporters. Voor nog geen 500 dollar haal je de scanner in huis, die trouwens ook samenwerkt met Fitbit en Apple HealthKit. De eerste exemplaren worden in maart 2017 geleverd.