Vrouw met Misfit Vapor

De beste wearables van CES 2017

De technologiebeurs CES 2017 is in volle gang en dat betekent dat er veel nieuwe accessoires worden aangekondigd. Wat opvalt is dat er vooral smartwatches (met fitnessfuncties) te zien waren en eigenlijk geen fitnessarmbanden zoals nieuwe Fitbits. Fitbit kondigde wel een software-update aan waarmee je persoonlijke doelen kunt stellen en meer contact kunt hebben met anderen. TomTom kondigde een nieuwe Sports-app aan voor de bestaande wearables, maar kondigde geen nieuwe producten aan. Alle ogen waren daarom gericht op merken als Garmin, Misfit, Polar en… Casio. Zet je schrap voor een overzicht met veel smartwatches!
Lees verder “De beste wearables van CES 2017”

Moskito fietscomputer

Moskito wisselt moeiteloos van fietscomputer naar stopwatch of Zwitsers horloge

Moskito ziet eruit als een klokje die je zonder problemen om je pols zou kunnen dragen. Dat komt goed uit, want zo is deze fietscomputer inderdaad bedoeld. Op de fiets is het een metertje om je snelheid af te lezen, op andere momenten is het een stijlvolle smartwatch.
Lees verder “Moskito wisselt moeiteloos van fietscomputer naar stopwatch of Zwitsers horloge”

Diesel smartwatch

Waarom smartwatches van modemerken allemaal uit dezelfde fabriek komen

Hoe komt het toch dat zoveel modemerken en Zwitsers horlogemakers opeens smartwatches uitbrengen? Vaak zijn ze ook nog allemaal voorzien van een stappenteller en andere fitnessfuncties. Hebben ze achter de schermen massaal de overstap naar slimme, digitale klokjes gemaakt? Welnee, het komt allemaal uit dezelfde fabriek.
Lees verder “Waarom smartwatches van modemerken allemaal uit dezelfde fabriek komen”

Fitbit: man rent trap op

Fitnesstracker of smartwatch? Dit zijn de cijfers

Sta je voor de keuze om een fitnesstracker of smartwatch aan te schaffen, dan kan het helpen om de verwachte verkoopcijfers eens te bekijken. Gartner verzamelde cijfers over de verwachte verkoop van wearables in de jaren 2015 tot en met 2017. Eén ding wordt daaruit duidelijk: van virtual reality-brillen en slimme kleding hoeven we niet te veel te verwachten. De echte groei zit in smartwatches en fitnessarmbanden.
Lees verder “Fitnesstracker of smartwatch? Dit zijn de cijfers”

fitbit surge vrouw hardlopen

Fitnesstracker versus smartwatch: wie koopt wat?

fitbit surge vrouw hardlopenAls je van plan bent een wearable te kopen, heb je momenteel twee opties: een fitnesstracker of een smartwatch. Futurische oplossingen zoals een plakpleister met sensoren of slimme brillen laten we daarbij maar even buiten beschouwing. Wie kopen die apparaatjes nou? Een onderzoek van NPD werpt wat meer licht op de cijfers. Zo blijkt dat één op de tien Amerikanen al een fitnesstracker bezit. Smartwatches zijn nog niet zo gangbaar: slechts 2% van de Amerikanen heeft er eentje.
Lees verder “Fitnesstracker versus smartwatch: wie koopt wat?”

groove-smartwatch

Groove combineert smartwatch met fitnesstracker

groove-smartwatch
Groove is een nieuw project op Indiegogo waarmee je je fitheid in de gaten kunt houden. Het is niet puur een sporthorloge en ook geen fitnesstracker, maar iets er tussenin. Op het beeldscherm zie je een foto van jezelf, die aangeeft of je in balans bent. De ene kant staat voor relaxed, de andere voor actief. Als je beide maar in balans houdt, leef je gezonder aldus de bedenkers. Voor 99 dollar doe je mee als early adopter.
Lees verder “Groove combineert smartwatch met fitnesstracker”

hero_pebblesteel_misfit

Pebble-horloge wordt stappenteller dankzij Misfit-app

De Pebble-smartwatch is eigenlijk helemaal niet zo smart. Je kunt er berichtjes op ontvangen en sinds kort kun je er ook simpele apps op installeren. Maar als zelfstandige ‘polscomputer’ kan ‘ie eigenlijk niet zoveel. Toch komt daar nu verandering in, want Pebble is gaan samenwerken met accessoiremaker Misfit. Door de Misfit-app op de Pebble te installeren kun je er een stappenteller van maken. Extra accessoires zijn niet nodig.
Lees verder “Pebble-horloge wordt stappenteller dankzij Misfit-app”

withings-activite-horloge

Withings Activité: fitnesstracker verstopt in Zwitsers horloge

Withing is een Frans merk voor fitnesstrackers, weegschalen, bloeddrukmeters en andere accessoires met app. De Withings Pulse doet het in Nederland best goed en alle andere producten zijn ook best een aanrader. Maar met het Withings Activité-horloge overtreffen ze zichzelf. Dit horloge, dat in Zwitserland wordt gemaakt, ziet eruit als een gewoon analoog horloge. Maar in werkelijkheid zitten er allerlei sensoren in verstopt. De Withings Activité kan stappen tellen, je wekken met een subtiele trilfunctie en kijken of je genoeg calorieën hebt verbrand. Je leest alles af via de Health Mate-app.
Lees verder “Withings Activité: fitnesstracker verstopt in Zwitsers horloge”